“De cultuur binnen OIS Softwaremakers is niet zo competitief. We doen het samen.” – Meralynn

Meralynn is na haar studie bij OIS Softwaremakers aan de slag gegaan als back-end developster en is inmiddels alweer sinds december 2021 onderdeel van ons team. “In mijn zoektocht naar een eerste baan kwam ik...

Leestijd: 2 minuten

Meralynn is na haar studie bij OIS Softwaremakers aan de slag gegaan als back-end developster en is inmiddels alweer sinds december 2021 onderdeel van ons team.

“In mijn zoektocht naar een eerste baan kwam ik allerlei development vacatures tegen waarin bedrijven eigenlijk wilden dat je alles kon. Bij OIS kreeg ik de ruimte om mijzelf rustig te ontwikkelen en de focus op de back-end te leggen. Daarnaast is de cultuur binnen OIS niet zo competitief. We doen het samen. Dat is voor mij direct ook de reden waarom ik voorlopig goed om mijn plek zit hier.

Het heeft best even tijd gekost om alle techniek en functionaliteiten van ons systeem onder de knie te krijgen. Nog steeds kom ik wel eens dingen tegen die nieuw zijn voor mij. Dat is een uitdaging, maar tegelijkertijd ook onwijs leuk; de puzzel uitpluizen, uitzoeken en uiteindelijk kunnen zien dat wat je hebt gemaakt ook echt werkt én dat de klant er blij mee is.

De afgelopen maanden heb ik voornamelijk gewerkt aan een van de kernapplicaties bij de Gemeente Den Haag. De applicatie maakt taken en werkvoorraden overzichtelijk en toegankelijk voor medewerk(st)ers. Daar kan ik nog veel meer over vertellen, maar in het laatste half jaar hebben we gewerkt aan het intuïtiever maken van deze applicatie en het in een heel nieuw jasje gestoken. Dat vernieuwende werk komt overigens steeds meer naar voren. We groeien er langzaam naartoe en ik groei rustig mee.

Buiten werk houd ik mij soms bezig met tech gerelateerde projecten, zoals bijvoorbeeld smart homes. Het bijzondere is dat programmeren zowel werk kan zijn, als ontspanning. Net als een muzikant in zijn vrije tijd muziek maakt en naar muziek luistert.”

Klinkt ontwikkelen binnen OIS Softwaremakers jou ook als muziek in de oren? Bekijk onze vacatures op www.ois.nl/werken-bij.

Deel dit bericht: