“Het is cool om te zien hoe we het met z’n allen tot een goed resultaat kunnen brengen.” – Ruben

Ruben werkt sinds december 2022 bij OIS als Junior Software Developer. Hij vertelt hoe het is om na het afstuderen aan de slag te gaan. “Als starter was ik natuurlijk vooral op zoek naar...

Leestijd: 2 minuten

Ruben werkt sinds december 2022 bij OIS als Junior Software Developer. Hij vertelt hoe het is om na het afstuderen aan de slag te gaan. 

“Als starter was ik natuurlijk vooral op zoek naar een omgeving waar ik doorgroeimogelijkheden zag en waar ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn een hoop bedrijven die hiermee adverteren, maar het is soms best even zoeken naar een organisatie die het ook waar kan maken.

Bij OIS Softwaremakers was er direct leuke interactie. Tijdens het eerste gesprek bleken alle vergaderkamers vol te zitten en zijn we aan de lunchtafel gaan zitten. Dat was eigenlijk een hele goede ijsbreker. De Hollandse nuchterheid kwam hiermee goed naar voren en deze no-nonsense approach was voor mij uiteindelijk de doorslaggevende factor.

De verwachtingen die tijdens de gesprekken werden geschept zijn gelukkig ook in lijn met wat er wordt gedaan op de werkvloer. Er is (persoonlijke) aandacht voor ontwikkeling, maar ook ruimte voor eigen input. Zo ben ik bezig met een applicatiematrix; een overzicht van alle klanten omgevingen, wat gebeurt waar. Daar mag ik echt zelf mijn eigen ding doen.

Daarnaast ben ik een wiki aan het maken. Dat is een heel breed project, waarbij ik from scratch mag bouwen. Ik kijk naar wat iedereen wil en hoe bijvoorbeeld de niet-technische collega’s hier straks ook mee kunnen werken. Ik heb het van A-Z allemaal zelf in de hand en kan er mijn eigen draai aan geven. Dat is heel exciting!

Verder werk ik uiteraard ook aan specifieke klantvragen. Daarbij vind ik het cool om te zien hoe we het met z’n allen tot een goed resultaat kunnen brengen. Te zien dat een collega verder kan bouwen op wat ik heb gemaakt. Die groei van een product is mooi om te zien.

Als ik het samen moet vatten, zijn de technische uitdagingen, de samenwerking en de waardering die je voor je werk krijgt, de belangrijkste aspecten voor mijn werkplezier.”

In zijn vrije tijd doet Ruben trouwens ook genoeg leuke dingen, zoals Overwatch, Back4Blood en Dungeons & Dragons spelen. We zijn heel benieuwd wat hij meebrengt naar de volgende gamenight op kantoor! 😉

Zouden wij ook bij jou passen? Bekijk onze vacatures op onze werkenbij pagina: www.ois.nl/werken-bij/

Deel dit bericht: