“Ah joh, dat kabeltje kan daar prima los hangen”, ben ik degene die zegt: “Nee, het moet netjes” – Johan

Een speciale editie van onze ‘collega’s vertellen’ serie! Johan nadert zijn 20-jarig jubileum bij OIS Softwaremakers. Een mooi moment om samen even terug te blikken! “Zo’n 40 jaar geleden ben ik gestart bij...

Leestijd: 2 minuten

Een speciale editie van onze ‘collega’s vertellen’ serie! Johan nadert zijn 20-jarig jubileum bij OIS Softwaremakers. Een mooi moment om samen even terug te blikken!

“Zo’n 40 jaar geleden ben ik gestart bij Olivetti als ontwikkelaar. Dat was een hele hechte club mensen. Na verloop van tijd gingen er steeds meer collega’s weg, en toen we werden overgenomen besloot ik ook om verder te zoeken. Ik ben toen eventjes voor een vriend gaan werken, maar uiteindelijk weer bij de Olivetti familie terecht gekomen, die met een plukje mensen bij OIS Softwaremakers waren gaan werken. En dat is dus alweer 20 jaar geleden!

Ik ben bij OIS ook begonnen als ontwikkelaar. Toen onze beheerders weggingen, werden de beheer taken verdeeld onder de collega’s, maar al gauw bleek dat de werkzaamheden niet meer te combineren waren. Ik ben toen fulltime beheer gaan doen.

Systeembeheer is heel afhankelijk van wat er elke dag op je pad komt. Het werk wordt bepaald door storingen, maar een groot deel is ook repeterend werk. Uiteindelijk moet je zorgen dat de boel draait, back-ups maken, systemen updaten. Veel mensen vinden dit misschien saai, maar ik vind het leuk om te doen. Dat blijkt ook wel na al die jaren natuurlijk 😉.

De uitdaging zit ‘m dus vooral in het up & running en bijhouden van alle systemen. Eind 2022 zijn we verhuisd naar een nieuw kantoorpand. Hierbij was het de truc om zo min mogelijk downtime te hebben en te zorgen dat iedereen op tijd weer aan de slag kon. Waar anderen dan denken: “Ah joh, dat kabeltje kan daar prima los hangen”, ben ik degene die zegt: “Nee, het moet netjes”. Dat kost dan soms wat meer tijd, maar volgens mij is het goed gelukt om alles binnen afzienbare tijd te regelen!

Dit soort projecten zijn natuurlijk altijd leuk, nieuwe dingen uitpluizen, maar daar gaat beheer niet dagelijks over. Het is veel herhaling. De voornaamste reden dat ik al die jaren ben gebleven bij OIS is de gezellige omgeving. Het is altijd een flexibel bedrijf geweest en na de Corona periode zijn we nog losser geworden. Die vrijheid en het vertrouwen is prettig. Het gras lijkt altijd groener bij de buren, maar dat lijkt maar zo 😉.”

Zonder collega’s als Johan, geen OIS Softwaremakers. Zoek jij ook nog naar een prettige werkomgeving? Bekijk onze vacatures!

Deel dit bericht: