“Collega’s staan open voor mijn ideeën én geven erkenning” – Sara

Sara werkt sinds april 2023 bij OIS Softwaremakers en veroverde in korte tijd een vaste plek binnen het front-end team. “Ik ging verhuizen van Lelystad naar Den Haag en zocht een baan...

Leestijd: 2 minuten

Sara werkt sinds april 2023 bij OIS Softwaremakers en veroverde in korte tijd een vaste plek binnen het front-end team.

“Ik ging verhuizen van Lelystad naar Den Haag en zocht een baan dichter bij huis. Mijn voorkeur ging naar een kleiner bedrijf, waarbij je beter contact hebt met de mensen en iedereen echt goed leert kennen. Daarnaast wilde ik mij graag verbreden naar back-end development. Bij OIS werd dit gefaciliteerd én aangemoedigd.

Ik gebruik nu een dag in de week als studiedag. In april begon ik met een cursus Java en daarna heb ik nog drie andere trajecten gevolgd. Onlangs was ik toe aan meer toepassing. Binnen ons project in de ketenzorg kan ik mijn opgedane kennis inzetten. Ik maak automatische tests, die uiteindelijk razendsnel moeten kunnen aangeven wanneer er iets fout gaat na een aanpassing van de code.

Dit laat ook direct zien waar ik vaardig in ben. Ik werk secuur en kan code leesbaar houden voor anderen. In het grotere geheel kan ik goed vanuit de gebruiker denken. Toen ik hier net startte, dacht ik vaak: “Het is zo gemaakt, dus het zal wel goed zijn”. Nu probeer ik vaker mijn ideeën te uiten. Gelukkig staan collega’s hier voor open én geven zij erkenning: “goed gezien” of “goed opgemerkt”.

Deze omgang met elkaar werkt heel motiverend. De sfeer is positief en je krijgt een compliment wanneer je het goed hebt gedaan. Als iets niet goed is hoor je het overigens ook, zonder dat je wordt afgestraft. Er wordt niet op je vingers gekeken, dat zou voor mij persoonlijk totaal niet werken. Je wordt hier vrijgelaten in wat je doet en iedereen is behulpzaam, dat houdt het positieve in stand.

De behulpzame aard zie je ook terug in de sectoren waarbinnen onze organisatie werkzaam is. We maken systemen voor de overheid en de zorg. We leveren oplossingen die écht nodig zijn. Het is leuk dat iets geld oplevert voor een organisatie, maar zo kan ik tenminste echt achter mijn werk staan.

Thuis ben ik, net als veel andere collega’s, bezig met gamen en ontwikkelen. Mijn huidige hobbyproject is de ontwikkeling van een game, gebaseerd op het concept van Weerwolven (gezelschapsspel), maar dan met muziek. Zodra het af is, neem ik het mee naar de volgende gamenight!

Ook nieuwsgierig naar het spel van Sara? Bekijk direct de carrièremogelijkheden op onze website: www.ois.nl/werken-bij/

Deel dit bericht: