“Diversiteit, met mensen werken, samen tot een oplossing komen.” – Tom

Tom startte in 2022 bij OIS Softwaremakers als Business Consultant. Hoe hij dat ervaart, lees je in deze blog! “Ik stel mijzelf altijd de vragen: Voor wie doe ik het? Waarom...

Leestijd: 1 minuten

Tom startte in 2022 bij OIS Softwaremakers als Business Consultant. Hoe hij dat ervaart, lees je hieronder!

“Ik stel mijzelf altijd de vragen: Voor wie doe ik het? Waarom doe ik het? Waarvoor kom ik elke dag m’n bed uit? In de zoektocht naar het antwoord op deze vragen ben ik terecht gekomen bij de Business Consultant vacature van OIS Softwaremakers. Ik werd aangesproken door de spontane foto van Kees en Edwin op de hoofdpagina, het straalde wat gemoedelijks uit. En de kernwaarden: betrouwbaar, betrokken, bekwaam, die overigens in de dagelijkse praktijk goed naar voren.
Tenslotte was het kantoor ook nog eens een stuk dichter bij huis, ook niet onbelangrijk 😉.

Ik zocht vooral naar diversiteit, met mensen werken, samen tot een oplossing komen. Het geeft voldoening om tijdens de testfase te zien dat we samen een product hebben gemaakt dat écht werkt en aan alle eisen voldoet of zelfs nog beter is.

Mijn talent, als je dat zo van jezelf mag zeggen, zit in het verzinnen van metaforen. Ik zie dat echt als een kunst om gecompliceerde vraagstukken en technisch jargon te vertalen naar “lekentaal”. Zo probeer ik de communicatie tussen techniek en business te verbeteren.

Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn! Dus ik ben ook veel op zoek naar dingen waar ik daarnaast nog plezier uit kan halen. Zowel op het werk, als daarbuiten. Zo ben ik voorzitter van de voetbalvereniging, waar ik echt energie van krijg! En op kantoor zijn we met een klein groepje collega’s samengekomen om leuke, maandelijkse activiteiten te organiseren.

Ik werk graag in een inspirerende omgeving en wil het liefst continu geprikkeld worden. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar ik zou het wel heel leuk vinden om aan nog meer initiatieven deel te nemen die het werkplezier kunnen vergroten. Maar ook meer strategische vraagstukken lijken me leuk om aan te werken. Bijvoorbeeld hoe we de kennisoverdracht binnen de organisatie kunnen bestendigen, met oog op de toekomst. Genoeg om naar uit te kijken dus!”

Ook weten welke kansen en mogelijkheden er voor jou zijn? Check www.ois.nl/werken-bij.

Deel dit bericht: