“Doordat iedereen in zijn kracht wordt gezet en je samen bezig bent met het innoveren van de markt, ga je met plezier aan het werk.” – Laura

Onze echte Scheveningse Laura is alweer 9 jaar werkzaam bij OIS Softwaremakers! Begonnen met haar afstudeerproject en inmiddels doorgegroeid naar lead Front-end Design. “Ik moest nog één tentamen maken voordat ik mocht…

Leestijd: 2 minuten

Onze echte Scheveningse Laura is alweer 10 jaar werkzaam bij OIS Softwaremakers! Begonnen met haar afstudeerproject en inmiddels doorgegroeid naar lead Front-end Design.

“Ik moest nog één tentamen maken voordat ik mocht beginnen met afstuderen. Gelukkig kreeg ik groen licht van mijn begeleider om alvast te starten met een afstudeerproject en had uiteindelijk twee leuke aanbiedingen liggen. De eerste was qua locatie ideaal, twee keer rollen vanaf huis. De ander was bij OIS Softwaremakers/Ecmanage. Ik heb toen besloten puur te kijken naar de opdrachten en die van Ecmanage sprak op dat vlak meer aan. Ik kreeg hier de kans om een hele nieuwe module te maken en het platform écht verder uit te breiden. Geen verbeter opdracht, maar innovatief aan de slag. Daarbij was de eerste kennismaking met Ron en Evert heel informeel en gezellig.

Eenmaal gestart mocht ik direct mee naar klanten. Ik kreeg een kijkje achter de schermen en werd van A tot Z betrokken. Aan het eind van het project wilden we graag verder met elkaar, maar er was op dat moment geen vaste plek voor design. Hierop werd gezegd: “We gaan gewoon een functie voor je creëren!”

In het begin was dat best ongemakkelijk. Ik moest beginnen aan iets waar nog geen functieomschrijving voor was. Samen met Eric heb ik toen een omschrijving op papier gezet en gaandeweg kreeg de functie steeds meer vorm. Van het meehelpen met het ontwerpen van een nieuw platform voor de zorg, tot aan het begeleiden van studenten. Stap voor stap kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en vertrouwen.

Zelfs na al deze jaren wordt er actief gevraagd naar wat ik nog meer leuk zou vinden om te doen. Zo word ik nu eerder in het proces met klanten aangehaakt. Ik denk mee over functionele zaken, maak functionele beschrijvingen en verzorg een deel van het testen van de applicaties. Eigenlijk doe ik A (functioneel), B (vertaling naar design) en D (testen). Niet C (development), ik heb er heel bewust voor gekozen om na mijn studie niet de code in te duiken. Dit heb ik wel meegekregen vanuit de opleiding, maar in het programmeren en database werk ligt niet mijn kracht.

Ik ga nu mijn tiende jaar in bij OIS Softwaremakers en zit eigenlijk nog steeds op m’n plek! De belangrijkste factoren hierin zijn de fijne collega’s, de mate van vrijheid die wordt gegeven en het feit dat ik nog steeds aan het groeien ben. Het is namelijk niet zo dat de gemeentebranche mijn eerste voorkeur had, maar doordat iedereen in zijn kracht wordt gezet en je samen bezig bent met het innoveren van de markt, ga je met plezier aan het werk.”

Laura heeft zich ook nog bezig gehouden met het organiseren van het bedrijfsuitje. Ben jij er de volgende keer bij? Solliciteer direct via onze vacatures.

Deel dit bericht: