“Sommige mensen komen misschien alleen om te werken, maar ik vind het leuk om wat extra’s te doen.” – Jeroen

Jeroen is een developer in hart en nieren. Hij wist als brugklasser al dat hij Informatica wilde studeren en werkt sinds zijn studententijd bij OIS Softwaremakers als Software Developer. “Ik heb…

Leestijd:2 minuten

Jeroen is een developer in hart en nieren. Hij wist als brugklasser al dat hij Informatica wilde studeren en werkt sinds zijn studententijd bij OIS Softwaremakers als Software Developer. 

“Ik heb eigenlijk nooit gesolliciteerd bij OIS, bedenk ik mij nu. Ik kende Remco van de volleybal en ben via hem bij OIS terecht gekomen. Eerst met een korte stage en later met een bijbaan tijdens mijn afstuderen. Na mijn studie ben ik fulltime in dienst gekomen. Dat was een hele natuurlijke overgang. Van werken aan wijzigingsverzoeken, naar kleine projecten onder supervisie en uiteindelijk zelfstandig projecten draaien.

Het is voor mij wel meer dan alleen werk. Ik ben persoonlijk betrokken. Sommige mensen komen misschien alleen om te werken, maar ik vind het leuk om wat extra’s te doen. Die vrijheid krijg ik hier ook, wellicht meer dan bij andere bedrijven het geval is. Er is vertrouwen dat je doet wat je moet doen en waar mogelijk de vrijheid om te doen wat je leuk vindt.

Ik pak technische uitdagingen aan, pluis deze soms thuis uit en neem ze dan weer mee naar kantoor. Het mooiste is als ze vervolgens bij klanten kunnen worden ingezet en dat is al een paar keer het geval geweest.

Dat soort nieuwe dingen uitzoeken vind ik leuk om te doen. Van oorsprong ben ik een back-ender, maar als je mij bijvoorbeeld vraagt wat ik het leukste project vond, dan kom ik toch uit op een project waarvoor ik een front-end moest induiken. Een van onze applicaties moest naar het web, daar hadden we (toendertijd) weinig ervaring mee en er was nog geen front-end ontwikkelaar in dienst. Dus ging ik ermee aan de slag om het uit te vogelen. Zo heb je binnen OIS veel projecten waarvan je soms niet direct weet hoe je ze op moet lossen. Dan moet je het leuk vinden om te puzzelen en er zelfstandig uit te komen.

Omdat ik altijd overal wat van wil weten, ben ik langzaam aanspreekpunt/teamleider voor andere developers geworden. Dat was niet direct mijn ambitie, maar ik vind het wel heel leuk om nieuwe programmeurs te begeleiden. En inmiddels ben ik met mijn kennis en ervaring verantwoordelijk voor de richting die we als OIS met de technologie opgaan. Maar ik blijf het belangrijk vinden dat ik zelf kan blijven programmeren. Daarom duik ik binnenkort graag met collega’s verder de wereld van de Cloud in!”

Er is bij Jeroen in het team nog plek voor nieuwe collega’s! Bekijk alle vacatures.

Deel dit bericht: