Geautomatiseerde verwerking van Aanvragen Levensonderhoud bij GR IJsselgemeenten

De Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten is een samenwerkingsverband van de gemeente Krimpen a/d IJssel, Capelle a/d IJssel en Zuidplas op het gebied van Sociale Zaken. De hoofdtaken zijn het verstrekken van…

Leestijd: 1 minuut

De Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten is een samenwerkingsverband van de gemeente Krimpen a/d IJssel, Capelle a/d IJssel en Zuidplas op het gebied van Sociale Zaken. De hoofdtaken zijn het verstrekken van uitkeringen voor levensonderhoud en voor bijzonder noodzakelijke kosten, het begeleiden van naar werk of scholing en het bieden van schuldhulpverlening.

OIS heeft het volledige proces van het aanvragen van levensonderhoud geautomatiseerd met OIS R4. Via een webformulier, dat door de burger wordt ingevuld, komt de aanvraag binnen in het systeem. De behandelaar wordt door het systeem aan de hand meegenomen waarbij de aanvraag wordt verrijkt met gegevens uit verschillende bronsystemen zodat een rechtmatig besluit kan worden genomen op basis van de normen in de participatiewet, die ook onderdeel van het systeem.

Door deze efficiëntie slag kunnen de eenvoudige aanvragen sneller worden afgehandeld en hebben behandelaars meer tijd voor de complexere aanvragen. Een win-win situatie voor zowel de Gemeenschappelijke regeling als de burgers.

Deel dit bericht: