10 mrt 2023 – Inhousedag Nexus

Vrijdag 10 maart 2023 was het zo ver! De eerste inhousedag met studievereniging Nexus. De vereniging richt zich op studenten die een combinatie studie Informatica & Economie volgen in Leiden en Rotterdam...

Leestijd: 2 minuten

Vrijdag 10 maart 2023 was het zo ver! De eerste inhousedag met studievereniging Nexus. De vereniging richt zich op studenten die een combinatie studie Informatica & Economie volgen in Leiden en Rotterdam.

We startten de middag met een korte introductie en gingen aan de slag met een interessante business case. Drie groepen gemotiveerde studenten werden uitgedaagd om ons kritische panel van gemeenteraadsleden te overtuigen van hun efficiënte softwareoplossing. Een systeem waarmee burgers en gemeenten worden ondersteund bij de aanvraag van de recente energietoeslag.

Er werd gekeken naar de fiscale voordelen, het aantal arbeidsuren dat kan worden bespaard, maar ook naar de humaniteit. Mensen helpen, daar gaat het om!

De winnende groep had een indrukwekkende presentatie neergezet in korte tijd, waarbij niet alleen de voordelen voor de gemeente, maar ook voor de maatschappij duidelijk werden uitgelicht. Deze groep had zelfs de moeite genomen om het proces uit te tekenen. Hiermee werd voor het panel direct duidelijk hoe het proces efficiënter en toegankelijker kon worden ingericht.

Als extraatje kregen de studenten nog een leuk kijkje achter de schermen van Jeroen. Hoe ziet zo’n applicatie er nou daadwerkelijk uit? Welke factoren hebben wij in gedachten genomen bij de ontwikkeling en waar zijn we uiteindelijk op uitgekomen?

Na de nabespreking was het tijd voor een borrel om het weekend in te luiden. Proost op een mooie samenwerking!

Gaby vertelt vooraf meer over OIS en de inhousedag
Video afspelen
Deel dit bericht: